SXT Compact Ultimate chique elektrostep

De SXT COMPACT Ultimate doet zijn naam absoluut eer aan want dit is één van de lichtste en compactste elektrostep van SXT-scooters, absoluut een vedergewicht. Dankzij zijn slechts 21,5 kg inclusief batterijen is dit model makkelijk te tillen en past bijvoorbeeld in een (iets grotere) weekendtas. Ondanks zijn lage gewicht en uiterst compacte ontwerp, heeft dit model erg goede specificaties te bieden en doet hij zeker niet onder ten opzichte van onze andere SXT modellen.

• 21,5kg eigen gewicht (inclusief accu!) en zeer compact
• 600Watt borstelloze naaf-elektromotor (dus geen ketting of aandrijfriem) met topsnelheid van 40km/uur
• 48V 15,4Ah Li-Ion accu met actieradius tot 50km
• LCD boordcomputer met vele functies
• Schijfrem voor en achter
• 24cm luchtbanden met weg-profiel
• Voor meer specificaties klik hier

€ 1548,- (momenteel niet leverbaar)
inclusief BTW en rijklaar, exclusief verzendkosten

Foto's van hieronder zijn van de "oude" H300 Compact, de Ultimate ziet er vergelijkbaar uit maar is toch net wat anders.

Rijklaar bij u afleveren kan desgewenst bij ons ook! Klik hier voor meer informatie.

Laat u niet misleiden door producten met een soortgelijke uitstraling en uiterlijk want er zijn ook imitaties verkrijgbaar met een ander kwaliteitsniveau en rijgedrag. Soms wordt er zelfs beweerd dat ze uit dezelfde fabrieken komen met enkel iets andere stickers erop maar dit is pertinent onjuist. Er zijn in het verre Oosten honderden (of misschien wel duizenden) fabrieken aanwezig die dit soort producten maken en er zullen vast onderdelen hetzelfde kunnen zijn. Maar de fabrikanten die voor SXT-Scooters fabriceren gebruiken daarbij de betere onderdelen met de betere fabricagemethoden en dat is zeker niet overal zo. We begrijpen best dat er graag gerefereerd wordt aan SXT-Scooters vanwege de goede reputatie en stijgende merkbekendheid, maar als er geen SXT-Scooters op staat, is het geen SXT-Scooters en wij zijn er van overtuigd dat je het niet goedkoper dan SXT-Scooters zou moeten willen.

Vanwege het lage gewicht kan deze SXT Compact H300 step opgevouwen bijna overal mee naartoe worden genomen: in bus en trein, in de kofferbak van de auto, in de opslagruimte van camper, caravan of boot, enzovoort. Mede door het hoge kwaliteitsniveau zijn de producten van SXT-scooters al heel erg populair in Duitsland.

Lees meer? Klik hier

Gemaakt van 6061 T6 aluminium (net zoals bijvoorbeeld vaak bij de fietsfabricage en bij Go-Ped) is het algehele ontwerp zo stabiel en sterk, dat de step gemakkelijk 115kg aan kan en alsnog een hoge acceleratie heeft. De fabricage van de losse onderdelen alsook de gelaste framedelen is van een zeer hoog niveau en weerspiegelt de hoge kwaliteit van deze scooter. De treeplank is tevens van aluminium en het logo is met high-tech laser technieken gerealiseerd wat een hoog kwaliteitsniveau en mooi uiterlijk realiseert.

De SXT Compact H300 wordt aangedreven door een krachtige borstelloze naafmotor van 300 Watt. De technologie van borstelloze naaf motors elimineert niet alleen de noodzaak van een ketting of aandrijfriem, maar deze elektrostep is hierdoor ook fluisterstil. Door het ontbreken van ketting of aandrijfriem is hier ook geen onderhoud aan noodzakelijk en zitten er geen vuile en vettige delen in de aandrijving zoals bijvoorbeeld bij een ketting wel het geval is. Daarnaast is het ook een zeer lichte constructie. Dankzij de naafmotor is de volledige kracht rechtstreeks beschikbaar op de achteras waardoor deze veel sterker dan 300Watt aanvoelt.

De geïntegreerde batterij zit veilig binnen in het frame en is een 36V 12Ah Li-ion versie. Daarmee is dus een hoge levensduur van de accu te verwachten gecombineerd met een extreem groot bereik van 30 km. Het maximale bereik is afhankelijk van vele factoren (zoals gewicht, rijstijl, wegomstandigheden, bandenspanning, laadtoestand batterij, enz) en kan daarom variëren. De combinatie van hoogwaardige componenten zoals controle-eenheid, 36V 12Ah lithium-ion batterij en 300W naafmotor, zorgt ervoor dat de SXT Compact H300 een topsnelheid van 28km/h bereikt. Ook de remmen zijn degelijk geconstrueerd met een stevige schijfrem op de vooras en een schuurbandrem op de achteras waarmee de step snel en veilig tot stilstand komt.

De banden van deze electrostep zijn 8inch (20cm) pneumatische banden wat voor het hoogst mogelijke comfort en bijbehorende demping effect zorgt. Het voorwiel bevat een binnenband, het achterwiel is een "tubeless" band. Beide wielen bevatten een standaard auto-ventiel zodat de hiervoor beschikbare pompen en adapters kunnen worden gebruikt om de banden op te pompen.

Om tijdens het rijden alle belangrijke gegevens in één oogopslag te kunnen zien, is er een uitgebreidde boordcomputer aanwezig op de SXT H300 die niet alleen de snelheid weergeeft, maar bijvoorbeeld ook acculading, reistijd, ritafstand, totale afstand. Tevens kan via de boordcomputer de gewenste snelheid modus worden ingesteld: volledige vermogen of afgestemd tot 6 km/h.

Het stuur is in hoogte verstelbaar en kan in 2 vaste standen worden vastgezet en beveiligd. De beide stuurgrepen kunnen voor een compact transport ingevouwen worden en vervolgens wordt het stuur in het stuurframe geschoven. Deze step is vervolgens in enkele seconden te vouwen en is dan een uiterst compact geheel voor in een kleine hoek of opbergruimte. Vandaar dat dit model ideaal is voor camping, caravan, camper, auto, boot en dergelijke waar beperkt gewicht en formaat van groot belang is.

Informatie over kwaliteit, alternatieven en imitaties van de SXT-Scooters

LET OP: In Nederland is deze gemotoriseerde step officieel niet toegestaan op de openbare weg!
In België mag deze step echter wel als voortbewegingstoestel op de openbare weg worden gebruikt (mits afgesteld op maximaal 18km/uur). Klik hier voor meer informatie over voortbewegingstoestellen.

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten ontleend worden. Prijzen onder voorbehoud.